Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa marchewkowo-cytrusowa"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 266
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je...
Odsłon: 223
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 543
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 266
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je...
Odsłon: 223
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 543
Składniki
Marchewki obieramy, kroimy na plasterki. Łuskane pestki dyni lekko prażymy na suchej patelni.
Rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojoną marchewkę, przesmażamy na chrupko. Przekładamy do garnka.
Na tej samej patelni podsmażamy drobno posiekaną cebulę. Dodajemy do marchewki, zalewamy bulionem drobiowym. Gotujemy 10 minut i miksujemy na gładki krem. Dodajemy sok z pomarańczy, doprawiamy solą, pieprzem i curry. Mieszamy.
Porcje rozlanej zupy dekorujemy podzielonym na części grejpfrutem, pestkami dyni i posiekanymi ziołami.
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji około 1,60 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 105 kcal Białko 2,5 g/Tłuszcz 7,9 g/Węglowodany 16 g.Źródło: Rewia