Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa marchewkowa z kabaczkiem"
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 78
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 78
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Składniki
Marchewki, kabaczek, cebulę oraz warzywa z włoszczyzny obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Podsmaż na maśle. Oprósz curry oraz ostrą papryką. Smaż 1-2 minuty. Dolej bulion. Gotuj ok. 20 minut.
Filet natrzyj posiekanym czosnkiem. Skrop sosem sojowym. Posyp imbirem i chili. Mięso pokrój w paseczki. Nabij na długie patyczki. Uformuj falbankę. Usmaż na oleju. Obtocz w sezamie.
Wyjmij trochę marchewki, resztę zupy zmiksuj. Ponownie wrzuć kosteczki marchewki. Zupę przypraw sosem sojowym, solą, pieprzem, imbirem i gałką. Rozlej do miseczek. Na każdej połóż szaszłyk. Ew. posyp kolendrą.Źródło: Tina