Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa marchewkowa z groszkiem"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 361
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 98
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 60
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 361
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 98
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 60
Składniki
Marchewki, seler oraz ziemniaki obierz i opłucz. Por oczyść, opłucz. Marchewki i por potnij w plasterki, ziemniaki w kostkę, a seler na kawałeczki. Koperek opłucz, posiekaj. Kostki bulionowe rozpuść w 6 szkl. wrzątku.
Przygotowane warzywa wrzuć do garnka, zalej bulionem, zagotuj. Dodaj pieprz, ziele angielskie i listki laurowe. Zupę gotuj 10 minut. Następnie wsyp groszek, dodaj łyżeczkę soli i gotuj 10 minut na małym płomieniu.
Kiedy warzywa będą już miękkie, stop na patelni masło, oprósz je mąką i zasmaż. Dodaj 1/3 szkl. wody, chwilę podgrzewaj, energicznie mieszając (aby nie powstały grudki).
Zasmażkę dodaj do zupy, gotuj minutę. Wsyp posiekany koperek. Dopraw solą i pieprzem.Źródło: Tina