Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda marchewka się pokazała a z takiej jest najlepsza zupa.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 146
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 41
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 206
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 146
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 41
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 206
Składniki
1. Mięso wkładamy do garnka i gotujemy wywar rosołowy z dodatkiem Vegety. 2. W tym czasie co gotuje się nam rosół obieramy marchew i kroimy w drobną kostkę. 3. Ziemniaki obieramy i gotujemy z dodatkiem soli. 4. Boczek drobno koimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 5. Do rosołu wkładamy marchew ( jak ktoś chce może wyjąc mięso ale niekoniecznie) 6. Przyprawiamy solą oraz cukrem według uznania ( ja dodałam 1 łyżkę cukru). 7. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy mąkę, następnie hartujemy zupą i zaprawiamy. 8. Zupa gotowa podajemy na dwóch talerzach na jednym zupa na drugim, ziemniaki kraszone boczkiem. 9. Smacznego.