Zupa mango curry

Zupa mango curry
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Nie lada gratka dla fanów kuchni orientalnej. Owocowe połączenie bulionu drobiowego z niesamowitym aromatem mleka kokosowego.

Składniki

  • 1 duże mango (tzw. premium)
  • 1,2 litra bulionu drobiowego
  • 23 g przyprawy thai curry
  • 165 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżki listków tymianku
  • 200 g makaronu udon

Przygotowanie

  1. Mango obieramy, kroimy w kostkę, gotujemy w bulionie do jego miękkości. Miksujemy na gładko, dodajemy przyprawę, mleko kokosowe, zagotowujemy.

    Podajemy z makaronem udon i świeżymi listkami tymianku.

Składniki
  • 1 duże mango (tzw. premium)
  • 1,2 litra bulionu drobiowego
  • 23 g przyprawy thai curry
  • 165 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżki listków tymianku
  • 200 g makaronu udon
Składniki