Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa malinowo-jeżynowa z kluskami naleśnikowymi"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 38
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 182
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 38
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 182
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.
Maliny i jeżyny włóż do rondla, wlej kilka łyżek wody, gotuj około 10 minut. Zmiksuj lub przetrzyj przez sitko o gęstych oczkach.
Mąkę ziemniaczaną rozrób z kilkoma łyżkami zimnej wody. Sok owocowy podgrzej. Dodaj cukier, śmietanę i mąką. Zagotuj. Ostudź.
Naleśnik zwiń, pokrój na kawałki. Dodaj do zupy.
Zamiast mąką ziemniaczaną zupę owocową można zagęścić kisielem (postępując zgodnie z przepisem). Będzie aromatyczna, jeśli w kawałek gazy (by łatwiej było potem usunąć) zawiniesz korę cynamonową i goździki i podgotujesz z owocami.Źródło: Chwila dla Ciebie