Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa malinowo-jeżynowa"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Składniki
25 min • Porcja 98 kcal • Koszt porcji 70 gr • Przepis na 4 porcje
Owoce przekładam do garnka, zalewam połową wody i gotuję około 10 minut. Po tym czasie miksuję. Dalej ogrzewając, zabielam zupę, słodzę do smaku i zagęszczam mąką rozrobioną w pozostałej ilości wody.
Gotową rozlewam do salaterek i pozostawiam do ostygnięcia. Podaję z pokrojonym naleśnikiem.
Marcin Kwiek z Bieśnika.Źródło: Kobieta i życie