Zupa Magisterska

Zupa Magisterska
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Pyszne danie jednogarnkowe, warzywa, mięso co nam więcej potrzeba, żeby najeść się do syta.

Składniki

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • ½ kg ziemniaków
  • 2 marchewki
  • Cebula
  • Papryka żółta
  • Papryka czerwona
  • Papryczka chili
  • Cukinia
  • 2 kostki rosołowe
  • 3 listki laurowe
  • Olej do smażenia
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • ½ kg pieczarek
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki maki pszennej
  • Szczypta chili
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju
    2. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, marchew obieramy kroimy w słupki, solimy i zalewamy wodą, gotujemy
    3. Cebule obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
    4. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryczki, papryczkę chili oraz obraną i pokrojoną w paski cukinie, solimy

  2. 5. Gdy ziemniaki są już prawie miękkie dodajemy kostki rosołowe, łączymy z warzywami, wrzucamy listki laurowe oraz ziele angielskie oraz mięso

  3. 6. Pieczarki kroimy w plasterki i prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą
    7. Grzyby po usmażeniu dodajemy do zupy, wlewamy przecier pomidorowy oraz zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, doprawiamy chili, chwilkę gotujemy

  4. 8. Zupa gotowa
    9. Smacznego

Komentarze do przepisu (7)

Nevermore 21 maja
Można się na nią zapisać, bo te trzy literki mam przed nazwiskiem? ;p
fafiatko 21 maja
Smakowita i pełna warzyw!
slodkisentyment 21 maja
Świetna, mogę zjeść takiego magistra :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • ½ kg ziemniaków
  • 2 marchewki
  • Cebula
  • Papryka żółta
  • Papryka czerwona
  • Papryczka chili
  • Cukinia
  • 2 kostki rosołowe
  • 3 listki laurowe
  • Olej do smażenia
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • ½ kg pieczarek
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki maki pszennej
  • Szczypta chili
  • Sól
  • Pieprz
Składniki