Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa kurkowa po tajsku"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 105
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 133
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 105
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 133
Składniki
<strong>Przepis przysłała Karolina Bojaczuk z Łukowa</strong>
Kurki oczyść, zalej 2 litrami wody, dodaj skrzydełka, gotuj 20 min. Marchewki, pietruszkę i ziemniaki pokrój, dodaj do kurek.
Cebulę opal nad ogniem, dodaj do zupy. Gotuj 15 minut. Mąkę wymieszaj ze śmietaną i odrobiną wody. Dodaj sos sojowy i przyprawy, zmiksuj. Zapraw zupę, zagotuj. Przypraw solą i pieprzem.Źródło: Chwila dla Ciebie