Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco odmieniona wersja zupy mlecznej.
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 175
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 175
Składniki
Na kluseczki ubić jajka,dodać roztopione masło,wsypywać grysik do otrzymania konsystencji gęstej pasty.Doprawić solą ,pieprzem i galką,odstawić.
Cebulę i czosnek posiekać,poddusić na rozgrzanym maśle,dodać kukurydzę,dusić 5 minut.Wlać mleko i bulion,gotować 10 minut na małym ogniu.Zupę zmiksować,dodać serek topiony,podgrzewać do rozpuszczenia serka,doprawić,dodać natkę.
Niewielkie porcje masy grysikowej nabierać łyżką i wrzucać do osolonego wrzątku,gotować 10 minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię.Odcedzić,wrzucić do zupy.