Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W poniedziałek z pozostałego niedzielnego rosołu zamiast pomidorowej można przygotować zupę kukurydzianą. Chociaż ja używam do jej przygotowania bulionu warzywnego, to z powodzeniem można ją ugotować na tradycyjnym rosole.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 84
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 23
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 18
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 84
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 23
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 18
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku na rozgrzanym oleju. Gdy cebula będzie szklista zalewamy ją bulionem i zagotowujemy, po czym dodajemy kukurydzę oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy na wolnym ogniu do czasu, aż ziemniaki będą miękkie. Zawartość garnka blendujemy niezbyt dokładnie, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.