Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na szybko ugotowałam krupnik który uwielbia moja rodzinka, zupa szybko się gotuje ponieważ jest na porcji rosołowej a do tego kasza ugotowana wcześniej lub pozostała z dnia poprzedniego po obiedzie.
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1169
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 50
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 304
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 81
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1169
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 50
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 304
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 81
Składniki
Do garnka włożyć umytą porcję rosołową wlać półtora litra wody i wkroić dowolnie obraną marchew. Jak wywar z porcja się zagotuje zdjąć powstałe szumowiny, zmniejszyć ogień wsypać suszoną włoszczyznę dodać ziela angielskie, liść laurowy oraz wsypać przyprawę uniwersalną. Całość gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa na porcji. Jak mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować na wolnym ogniu do ich miękkości.
Gdy ziemniaki w wywarze mięsno warzywnym są już wystarczająco miękkie wsypać ugotowana kaszę, zagotować następnie dodać mrożoną natkę pietruszki lub świeżą drobno pokrojoną, zamieszać i chwilkę zagotować zdjąć z ognia.
Ugotowana zupę tuż przed podaniem można posypać świeżo zmielonym pieprzem naturalnym. Wyszła tak smaczna że nić nie zostało. My lubimy jeszcze do zupy krupnik obrać cebulę nasolić i nią zagryzać zupę, czyli bierze się krążek cebuli nasolonej następnie zupę i tak razem jemy zupę. Jeżeli ktoś nie toleruje w zupie pietruszki można pominąć.