Zupa krupnik

Zupa krupnik
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Olelaa
Przepyszna zupa krupnik z kaszy jęczmiennej z warzywami.

Składniki

  • 3 l bulionu warzyno-mięsny
  • 4 ziemniaki
  • 150 g kaszy jęczmiennej
  • mięso które zostało nam z bulionu
  • 1 marchew
  • pęczek koperku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieram kroję w drobną kostkę. Bulion doprowadzam do wrzenia. Kaszę opłukać zimną wodą. Dodać do bulionu. Gotować na wolnym ogniu ok 20 min. Dodać pokrojone ziemniaki. Gotować aż ziemniaki zmiękną. Mięso oddzielić od kości, marchew zetrzeć na tartce, koperek pokroić. Pod koniec gotowania dodać mięso, marchew i koperek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.


    Smacznego!

Składniki
  • 3 l bulionu warzyno-mięsny
  • 4 ziemniaki
  • 150 g kaszy jęczmiennej
  • mięso które zostało nam z bulionu
  • 1 marchew
  • pęczek koperku
  • sól
  • pieprz
Składniki