Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa w sam raz na zimne dni z dodatkiem mięsa oraz aromatyczną przyprawa curry.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 120
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 35
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 190
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 120
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 35
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 190
Składniki
1. Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie. 2. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą curry oraz solą. Smażymy na rozgrzanym oleju. Następnie przekładamy do garnka z ziemniakami.
3. Cebulę obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju, do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki grzyby oraz w paseczki papryki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Łączymy z ziemniakami i mięsem. 4. Następnie dodajemy groszek odlany z zalewy i chwilkę gotujemy.
5. Na koniec zagęszczamy zupę śmietaną rozrobioną z mąką. 6. Zupa gotowa. 7. Smacznego.