Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamiętacie o maksymie: Gotuję, nie marnuję ? Tym razem łuskaliśmy groszek do innego dania, zostały strąki…i wiecie co? Smak wymiata!
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 931
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 931
Składniki
Strąki gotujemy w osolonym wrzątku przez 30 min (wody wlewamy by zakryła strąki). Studzimy blendujemy (razem z wodą w której gotowały się), przecieramy przez drobne sito. Dodajemy parmezan, śmietanę (dokładnie łączymy), do smaku doprawiamy solą i pieprzem.