Zupa krem ze strąków groszku

Zupa krem ze strąków groszku
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Pamiętacie o maksymie: Gotuję, nie marnuję ? Tym razem łuskaliśmy groszek do innego dania, zostały strąki…i wiecie co? Smak wymiata!

Składniki

  • 800 g strąków po groszku
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • 1 łyżka kwaszonej śmietany
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Strąki gotujemy w osolonym wrzątku przez 30 min (wody wlewamy by zakryła strąki). Studzimy blendujemy (razem z wodą w której gotowały się), przecieramy przez drobne sito.
    Dodajemy parmezan, śmietanę (dokładnie łączymy), do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Komentarze do przepisu (3)

Obserwator 20 lipca 2019
Rewelacja. Zaskakująco dobre. To mógł wymyślić tylko Arek.
GREGORHSPEED 20 lipca 2019
Dziękuję :*
ElMar 21 lipca 2019
Pyszna zupa:)
Składniki
  • 800 g strąków po groszku
  • 3 łyżki startego parmezanu
  • 1 łyżka kwaszonej śmietany
  • sól, pieprz
Składniki