Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ,delikatna i aksamitna zupa powiewa zapachem wiosny.
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2177
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 195
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1929
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 34
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2177
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 195
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1929
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 34
Składniki
Szparagi myjemy ,odcinamy łykowate końce ,główki odcinamy ,a całe kroimy na centymetrowe kawałki. W garnku ,w którym będziemy gotować zupę ,rozpuszczamy masło ,dodajemy pokrojone szparagi (bez główek) ,lekko podsmażamy i zalewamy bulionem oraz wodą. Gotujemy około 15 min ,po czym ściągamy z ognia ,studzimy i blendujemy zupę na gładką masę. Ponownie wstawiamy na ogień ,dodajemy makaron zacierki i ciągle mieszając ,gotujemy do miękkości makaronu. Kilka minut przed końcem gotowania dodajemy główki szparagów ,doprawiamy solą ,pieprzem oraz cukrem.