Zupa krem z zielonego groszku z grzankami

Przepis dnia 2013-02-22
Zupa krem z zielonego groszku z grzankami
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
Bardzo sycące:)

Składniki

  • groszek z puszki lub mrozony(u mnie z puszki), 2 szt
  • cebula, 1 szt
  • czosnek, 1 ząbek
  • bulion z kostki, 700 ml
  • sol pieprz
  • łyżka masła

Przygotowanie

  1. Na maśle podsmażyć pokrojoną w kostke cebule, dodać przeciśnięty ząbek czosnku jeszcze chwilę smażyć.Zalać rozpuszczonym w gorącej wodzie bulionem dodać groszek dosolić dopieprzyć do smaku.Gotować na małym ogniu ok.10 min.Zmiksować blenderem na gładką masę.

  2. Podawać z groszkiem ptysiowym lub jak u mnie z grzankami z chleba:)

Komentarze do przepisu (1)

Ayesha 21 lutego 2013
Użycie bulionu z kostki na pewno ściągnie na Ciebie gromy... ale nie z mojej strony, też często korzystam z... Czytaj całość »
Użycie bulionu z kostki na pewno ściągnie na Ciebie gromy... ale nie z mojej strony, też często korzystam z tego udogodnienia :) Zupka do wypróbowania, przeczuwam, że będzie pyszna!
Składniki
  • groszek z puszki lub mrozony(u mnie z puszki), 2 szt
  • cebula, 1 szt
  • czosnek, 1 ząbek
  • bulion z kostki, 700 ml
  • sol pieprz
  • łyżka masła
Składniki