Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sposób na pyszną zupę - kwintesencję groszkowego smaku.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4779
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 217
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4779
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 217
Składniki
Groszek odcedzić z zalewy, dodać szklankę wody i gotować aż prawie cała woda odparuje.
Groszek zmiksować lub przetrzeć przez sitko, dodać szklankę wody i kostkę rosołową. Pogotować ok. 5 minut. Dodać serki topione (właściwie smak wg uznania) i pogotować na wolnym ogniu do ich rozpuszczenia.
Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami. Smacznego. :)