Zupa-krem z zielonego groszku

Zupa-krem z zielonego groszku
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Mole3
Szybki sposób na pyszną zupę - kwintesencję groszkowego smaku.

Składniki

  • groszek konserwowy, 2 puszki
  • kostka rosołowa, 1 szt.
  • ser topiony, 4 plasterki
  • sól, pieprz
  • Groszek ptysiowy lub grzanki

Przygotowanie

  1. Groszek odcedzić z zalewy, dodać szklankę wody i gotować aż prawie cała woda odparuje.

  2. Groszek zmiksować lub przetrzeć przez sitko, dodać szklankę wody i kostkę rosołową. Pogotować ok. 5 minut. Dodać serki topione (właściwie smak wg uznania) i pogotować na wolnym ogniu do ich rozpuszczenia.

  3. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami. Smacznego. :)

Komentarze do przepisu (2)

lubirka55 18 listopada 2009
Jadłam tę wspaniałą zupę na przyjęciu.
Nie wypadało się zapytać gospodyni jak jest zrobiona.Pytałam wielu... Czytaj całość »
Jadłam tę wspaniałą zupę na przyjęciu.
Nie wypadało się zapytać gospodyni jak jest zrobiona.Pytałam wielu znajomych czy ktoś ma ,zna przepis.Okazało się ,ze wielu jadło,wszystkim b.smakowało ale nikt nie zna przepisu.
No i proszę oto jest.....
Dziękuje za umieszczenie na smakerze super ,zupki.
Mole3 18 listopada 2009
Cieszę się, że mogę sprawić radość. Zupa nie dość, że pyszna, to i błyskawiczna. Wystarczy mieć puszkę... Czytaj całość »
Cieszę się, że mogę sprawić radość. Zupa nie dość, że pyszna, to i błyskawiczna. Wystarczy mieć puszkę groszku i serki topione, a przyprawiać wg smaku. Pozdrawiam.
Składniki
  • groszek konserwowy, 2 puszki
  • kostka rosołowa, 1 szt.
  • ser topiony, 4 plasterki
  • sól, pieprz
  • Groszek ptysiowy lub grzanki
Składniki