Zupa krem z zielonego groszku

Zupa krem z zielonego groszku
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Polecam ,póki czas na świeży zielony groszek.

Składniki

  • 500 g świeżego groszku
  • 2 marchewki
  • por
  • seler
  • łyżka masła
  • 800 ml bulionu warzywnego
  • drobny makaron
  • gęsta śmietana
  • sól ,pieprz

Przygotowanie

  1. Groszek ,kroimy marchew (jedną w całości) ,seler ,pora i podsmażamy na maśle ,zalewamy bulionem ,gotujemy ok. 30 min. Ostudzamy i miksujemy blenderem. Wsypujemy posiekany koperek i ponownie blendujemy. Do zupy wsypujemy drobny makaron ,pokrojoną w kostkę marchew i gotujemy ,ciągle mieszając , do miękkości makaronu. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Podajemy z gęstą śmietaną.

Komentarze do przepisu (13)

Ewaaa 19 czerwca 2014
ja też muszę sobie jutro taką machnąć, wygląda i na bank smakuje wspaniale !
Futka 19 czerwca 2014
Pożywny, smaczny i zdrowy kremik ze świeżego groszku - pycha!
bebro 19 czerwca 2014
Przepis wyglada smakowicie-wypróbuję
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 500 g świeżego groszku
  • 2 marchewki
  • por
  • seler
  • łyżka masła
  • 800 ml bulionu warzywnego
  • drobny makaron
  • gęsta śmietana
  • sól ,pieprz
Składniki