Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
15 minut - tyle wystarczy, żeby powstała podwójnie pomidorrrrrowa soczysta i w stu procentach domowa zdrowa zupa krem
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 359
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 359
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Składniki
Suszone pomidory wrzucam do garnka z zimną wodą (max 2.l) i włączam grzanie.
Włoszczyznę myję, obieram, lekko blenduję, trę na tarce - cokolwiek robię by szybko rozdrobnić ją na małe kawałki.
Gotuję 10 minut, dosypuję chili i blenduję na gładką masę.
Dolewam przecier i zagotowuję - 2 minuty. Gotowe!
Aneks Nie solę nie przyprawiam, ma być czuć SMAK POMIDORÓW :) A przecier robię sama w sezonie - przecier pomidorowy w godzinę :) polecam https://smaker.pl/przepis-przecier-pomidorowy-w-godzine,125921,domowapiwniczka.html