Zupa-krem z serków topionych i pieczarek

Zupa-krem z serków topionych i  pieczarek
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Kapiti
Miał być tylko krem z serków topionych a wyszła zupa krem z serków, pieczarek, z makaronem i grzankami;)

Składniki

Przygotowanie

  1. Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle.
    Rosół podgrzać, odlać 1szkl. Do rosołu dodać pieczarki razem z tłuszczem.
    Serki topione rozmieszać w szklance ciepłego bulionu. Wlać je do rosołu z pieczarkami. Chwilę pogotować i od czasu do czasu mieszać aby nie było grudek po serkach. W razie potrzeby gdyby zupa była zbyt wodnista można ją zagęścić śmietaną i mąką. Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem i innymi ulubionymi przyprawami;)

  2. Zupę podawać z makaronem, grzankami i szczypiorkiem.


    Smacznego:)

Komentarze do przepisu (4)

gvlba 29 maja 2014
Mmmmm...Bardzo lubie takie zupki;)
mimiwiki 29 maja 2014

doobre :)
Ewaaa 29 maja 2014
musi być przepyszna !
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki