Zupa krem z serkiem topionym

Zupa krem z serkiem topionym
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Potrawa idealna na lato.

Składniki

  • 2 ogórki szklarniowe,2 małe cebule,3 ząbki czosnku,litr wywaru warzywnego,
  • 200gr.dowolnego serka topionego,szklanka chudej śmietany,2 łyżki masla,
  • drobny makaron,posiekany koperek.

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek posiekać,zeszklić na maśle.Ogórki obrać ,pokrojone dodać do cebuli.Dusić 10 minut.Zalać bulionem,gotować na małym ogniu aż ogórki zmiękną,zmiksować.W gorącej zupie rozpuścić serek,wlać śmietanę.Doprawić w razie potrzeby.Podawać z drobnym makaronem i koperkiem.

Składniki
  • 2 ogórki szklarniowe,2 małe cebule,3 ząbki czosnku,litr wywaru warzywnego,
  • 200gr.dowolnego serka topionego,szklanka chudej śmietany,2 łyżki masla,
  • drobny makaron,posiekany koperek.
Składniki