Zupa krem z selera z ziemniaczanymi talarkami

Zupa krem z selera z ziemniaczanymi talarkami
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
tanie
Pyszna i bardzo sycąca zupa. Jedna z najlepszych zup, jakie w życiu jadłam.

Składniki

Przygotowanie

  1. Seler obierz i pokrój w plastry. Marchew obierz, także pokrój w plasterki. Obraną cebulę drobno posiekaj. Zeszklij na tłuszczu. Wszystkie warzywa włóż do garnka. Zalej bulionem (można zastąpić wodą). Gotuj do miękkości. Dodaj przecier i przyprawy. Boczek pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój w plastry. Ziemniaki i boczek podsmaż do czasu aż się ładnie zrumienią. Ciepłą zupę wlej do talerzy. Wyłóż na nią ziemniaki z boczkiem. Posyp żółtym serem.

  2. Obraną cebulę posiekaj i zeszklij na patelni.

Składniki
Składniki