Zupa krem z selera naciowego

Zupa krem z selera naciowego
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Zupy, to zdecydowanie największy "dostarczalnik" witamin i mega pałera, nie tylko odżywczego ale i rozgrzewającego składnika naszej diety.

Składniki

  • 500 g selera naciowego
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 100 g ryżu jaśminowego
  • 100 ml śmietany słodkiej
  • szczypiorek
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Łodygi selera kroimy, zalewamy bulionem i gotujemy przez 15 min. Studzimy i blendujemy na jednolitą masę. Mieszamy ze śmietaną.
    Ryż gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
    Zupę zagrzewamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
    Podajemy z ryżem i posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze do przepisu (9)

bellamozzarella 15 października 2016
Każda Twoja zupa...rozgrzewa mi majnd ;-)
Futka 15 października 2016
Świetna! :) Zapisuję do zrobienia, bo takiej jeszcze nie jadłam :) Mniam <3
gochna55 16 października 2016
Zapisane!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 500 g selera naciowego
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 100 g ryżu jaśminowego
  • 100 ml śmietany słodkiej
  • szczypiorek
  • sól, pieprz
Składniki