Zupa krem z selera naciowego.

Zupa krem  z selera naciowego.
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Pyszotka
Zupa o ciekawym smaku. Jest smaczna i pożywna.

Składniki

Przygotowanie

  1. Do bulionu warzywnego przygotować ziemniaki umyte i pokrojone w kostkę. Włożyć ziemniaki do bulionu żeby powoli się gotowały.

  2. Umyć wszystkie warzywa. Seler naciowy, czerwoną paprykę, cukinię i cebulę pokroić w drobną kostkę. Marchewkę i pietruszkę w talarki. Pokrojone warzywa ugotować w bulionie do miękkości. W czasie gdy zupa się gotuje dodajemy przyprawy. Przyprawiamy według własnego uznania. Zupa ma być lekko pikantna.

  3. Ugotowaną i lekko ostudzoną zupę miksujemy na gładki krem. Na zupę nakładamy łyżeczkę śmietany i groszek ptysiowy. Zupę posypać pokrojoną natkę pietruszki. Smacznego:-)

Składniki
Składniki