Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa o ciekawym smaku. Jest smaczna i pożywna.
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 23
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1066
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 430
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3678
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 190
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 23
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1066
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 430
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3678
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 190
Składniki
Do bulionu warzywnego przygotować ziemniaki umyte i pokrojone w kostkę. Włożyć ziemniaki do bulionu żeby powoli się gotowały.
Umyć wszystkie warzywa. Seler naciowy, czerwoną paprykę, cukinię i cebulę pokroić w drobną kostkę. Marchewkę i pietruszkę w talarki. Pokrojone warzywa ugotować w bulionie do miękkości. W czasie gdy zupa się gotuje dodajemy przyprawy. Przyprawiamy według własnego uznania. Zupa ma być lekko pikantna.
Ugotowaną i lekko ostudzoną zupę miksujemy na gładki krem. Na zupę nakładamy łyżeczkę śmietany i groszek ptysiowy. Zupę posypać pokrojoną natkę pietruszki. Smacznego:-)