Zupa krem z selera naciowego

Zupa krem z selera naciowego
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Bossko, lekko ,smacznie

Składniki

  • 1 kg selera naciowego
  • 1 łyżka masła
  • 1 l bulionu cielęcego
  • 20 g pasków grzybów mun
  • 100 g drobnego makaronu
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Seler kroimy w kostkę (natkę zostawiamy), podsmażamy na maśle, zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy 15 min, zestawiamy z ognia, lekko studzimy i miksujemy. Następnie dodajemy grzyby mun, gotujemy 10 min. Następnie wrzucamy makaron, gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką selera.

Komentarze do przepisu (6)

Konto usunięte 02 stycznia 2016
Jeszcze takiej nie jadłam, Arku zaskakujesz mnie coraz bardziej pomysłami, noworoczne pozdrowienia :) <3
Futka 03 stycznia 2016
Boska zupka! Świetne połączenie smaków :) I jeszcze te grzybki - mniam! :D
moniia 04 stycznia 2016
Pięknie wygląda a już na pewno cudnie smakuje:P
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg selera naciowego
  • 1 łyżka masła
  • 1 l bulionu cielęcego
  • 20 g pasków grzybów mun
  • 100 g drobnego makaronu
  • sól, pieprz
Składniki