Zupa-krem z selera

Zupa-krem z selera
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Smaczna, tania, niskokaloryczna. Co można dodać jeszcze? Chyba tylko: gorąco polecam.

Składniki

  • 4 łodygi selera
  • 1 duża bulwa selera
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 papryczka chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 2-3 łyżki oleju rzepakowego
  • 11/2 l bulionu
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra

Przygotowanie

  1. Cebulę, papryczkę chili i czosnek drobno pokroić i podsmażyć na w garnku na oleju. Dolać bulion. Dodać pokrojone pozostałe warzywa. Gotować 20-25 minut. Pod koniec gotowania dodać przyprawy, ale nie za dużo, gdyż przyprawiony jest już bulion. Ugotowaną zupę zblendować. Po nalaniu na talerze dodać łyżkę jogurtu naturalnego.

Komentarze do przepisu (9)

fafiatko 05 stycznia 2019
Uwielbiam takie zupy!
Docherro 05 stycznia 2019
Seler uwielbiam,zupka pierwsza klasa:)
Dolcevita-in-my-kitchen 07 stycznia 2019
Ostatnio jem duzo selera z ziemniakami, ale takie zupki nie robilam. Najwyzszy czas, pyszna!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 łodygi selera
  • 1 duża bulwa selera
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 papryczka chili
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 2-3 łyżki oleju rzepakowego
  • 11/2 l bulionu
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra
Składniki