Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa-krem z ravioli"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Marchew obierz ze skóry, umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Jabłko oraz cebulę obierz. Jabłko pokrój na cząstki, wytnij środek z pestkami, miąższ potnij w kostkę. Cebulę grubo posiekaj.
Na patelni rozpuść masło. Wrzuć cebulę, mieszając usmaż na szklisto. Dodaj pokrojone jabłko oraz marchew. Wsyp curry i paprykę.
Duś pod przykryciem 3 minuty. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dolej bulion i gotuj do miękkości.
Zmiksuj zupę blenderem.
W osolonym wrzątku ugotuj pierożki ravioli.
Rozlej krem do kokilek.
Do każdej włóż porcję pierożków.Źródło: Telemax