Zupa krem z pomidorów

Zupa krem z pomidorów
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Stewiarnia
Gęsta i pożywna zupa pomidorowa z dodatkiem cebulki i bazylii. Sekretem jej smaku jest nuta słodyczy ze stewii

Składniki

  • 15 g masła
  • 1 posiekana cebula
  • puszka pomidorów (400 g)
  • 450 ml bulionu
  • świeżo zmielony pieprz
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • 5 kropli stewii w płynie

Przygotowanie

  1. W garnku rozpuść masło, dodaj cebulę i podsmaż na złoto.

  2. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory oraz bulion i doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu około 30 minut.

  3. Dodaj posiekaną bazylię i pieprz. Zblenduj całość do uzyskania kremowej konsystencji. Do smaku dodaj kilka kropel stewii w płynie Natusweet. Zupę udekoruj kleksem kwaśniej śmietany i listkiem bazylii.

Składniki
  • 15 g masła
  • 1 posiekana cebula
  • puszka pomidorów (400 g)
  • 450 ml bulionu
  • świeżo zmielony pieprz
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • 5 kropli stewii w płynie
Składniki