Zupa Krem z pomidorów

Zupa Krem z pomidorów
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: mnammniam
Danie lekkie pożywne i bardzo zdrowe .

Składniki

  • - 1,5 kg pomidorów
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 250-300 ml bulionu (rosół)
  • - śmietana 18 %
  • - natka pietruszki
  • - przyprawy pieprz , sól bazylia , oregano
  • - makaron lub ryż

Przygotowanie

  1. Zaczynamy od przygotowania bulionu czyli rosołu może być warzywny lub drobiowy wedle uznania (do rosołu dodaje czosnek).

  2. Pomidory nacinamy i zalewamy wrzątkiem to ułatwi nam usuniecie skórki. Gdy pozbędziemy się skórki z pomidorów wycinamy gniazda nasienne . Całość wrzucamy do wysokiego naczynia i blenderujemy pomidory , a jeśli mamy świeżą bazylie również wrzucamy do blendera. Wszystko wrzucamy do bulionu i gotujemy doprawiamy do smaku pieprzem , solą i oregano
    (można też dodać dwie łyżeczki cukru) . Podajemy ze śmietanką i natką pietruszki . Smacznego :)

Składniki
  • - 1,5 kg pomidorów
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 250-300 ml bulionu (rosół)
  • - śmietana 18 %
  • - natka pietruszki
  • - przyprawy pieprz , sól bazylia , oregano
  • - makaron lub ryż
Składniki