Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem z pomarańczą"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Marchewki obierz, umyj i pokrój. 2. Cebulę posiekaj, posyp solą i zeszklij w garnku na maśle.
Po chwili dolej wywar i dorzuć marchewki. Dopraw całość solą, pieprzem i imbirem.
Gotuj zupę 15 minut, a następnie dodaj wyfiletowane (pozbawione błonek i pestek) cząstki z 3 pomarańczy.
Po kolejnym kwadransie zdejmij zupę z kuchenki i zmiksuj blenderem. Wtedy dołóż kremówkę wymieszaną z odrobiną gorącego kremu oraz miodem i jeszcze raz podgrzej.
Rozlej zupę do miseczek. Każdą porcję udekoruj filetami z reszty owoców.Źródło: Kurier TV