Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
FIT, wegetariańskie
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 54
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6712
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 145
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 54
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6712
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 145
Składniki
1. Pomidorki przekrój na połówki i przełóż do naczynia żaroodpornego. 2. Dodaj oczyszczone z pestek papryczki oraz pokrojony czosnek. 3. Polej olejem rzepakowym. Oprósz solą oraz świeżo mielonym pieprzem czarnym. 4. Wstaw do nagrzanego do 180C piekarnika. Piecz około 30 minut. 5. Po około 30 minutach dorzuć świeże listki bazylii. 6. Piecz jeszcze około 2-3 minuty.
7. Wyjmij z piekarnika i przełóż do wysokiego naczynia, zblenduj na gładkie purée. 8. Dodaj około 1-1,2 litra bulionu warzywnego. Zagotuj. 9. W miarę potrzeby dopraw solą morską i czarnym pieprzem świeżo mielonym oraz ok. 0,5 łyżeczki brązowego cukru. 10. Podawaj z listkami rukoli. 11. Smacznego.