Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa krem z pieczarek"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20987
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20987
Składniki
Obrać ziemniaki, umyć, pokroić w kosteczkę. Oczyścić pieczarki, kilka sztuk (5-6 odłożyć), resztę pokroić na ćwiartki. Razem z ziemniakami wrzucić do gorącego bulionu i gotować około 20 minut. Dodać sól i świeżo zmielony pieprz. Następnie całość zmiksować na gładko.
Odłożone pieczarki pokroić w plasterki. Przysmażyć na złoto na łyżce masła. Z pozostałego masła i mąki zrobić jasną zasmażkę. Stale mieszając, powoli dolewać zmiksowaną zupę, a następnie śmietankę. Nie przerywając mieszania, zagotować.
Jeśli trzeba, doprawić, dodać tymianek. Rozlać do miseczek, do każdej włożyć po porcji usmażonych pieczarek.
Zupę podawać gorącą, do każdej porcji można dodać groszek ptysiowy i łyżkę kwaśnej, gęstej śmietany.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium