Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu, bardzo paprykowa, rozgrzewająca, aromatyczna zupa
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Na patelni na maśle zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pokrojony na plasterki czosnek i chwilę razem podsmażać. Dodać obraną i startą na tarce o drobnych oczkach marchewkę i wymieszać. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i mieszając co chwilę podsmażać składniki przez ok. 5 minut. Dodać przyprawy i wymieszać.
Całośc dodać do garnka z gorącym bulionem, dodać koncentrat pomidorowy, doprawić w razie potrzeby solą i pieprzem i zagotować. Gotować na małym ogniu przez ok. 15 minut.
Całośc zmiksować blenderem. Podawać z ulubionymi dodatkami.
U mnie była to bagietka z masłem czosnkowym ale może być groszek ptysiowy, śmietana, grzanki, boczek
Smacznego :-)