Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem jest idealną opcją na szybki obiad ale również na przemycenie do dania składników, których wasi domownicy nie lubią. Ja dziś zapraszam Was na połączenie wręcz idealne. Nie znam nikogo komu by ta zupa nie smakowała. Marchewka przełamana smakiem mango, lekką ostrością imbiru oraz mlekiem kokosowym sprawi, że do tej zupy będziecie wracać często :) Przekonajcie się sami!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1717
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 239
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 110
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1717
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 239
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 110
Składniki
Bulion przelewamy do garnka i zagotowujemy. W między czasie obieramy i kroimy marchewkę na mniejsze kawałki. To samo robimy z mango. Imbir obieramy i ścieramy na tarce na małych oczkach.
Gdy bulion się zagotuje dodajemy do niego marchewkę i gotujemy pod przykryciem aż zmięknie. Następnie dodajemy mango oraz imbir i ponownie gotujemy przez około 5-7 minut. Po tym czasie dodajemy mleko kokosowe i wszystko miksujemy blenderem do uzyskania jednolitej masy.
Na sam koniec przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. I nasza zupa krem gotowa :) Smacznego!!