Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z marchewki i pomarańczy z dodatkiem imbiru, kurkumy, czosnku i tymianku na bulionie warzywnym.
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 32
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 172
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 142
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 290
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44459
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 32
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 172
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 142
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 290
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44459
Składniki
1. Cebulę oraz czosnek podsmażamy w garnku na maśle, dodajemy odrobinę suszonego tymianku. 2. Ziemniaka oraz marchewki obieramy i kroimy drobno i podsmażamy w garnku. 3. Dodajemy świeży starty imbir, odrobinę kurkumy. Smażymy wszystko chwilkę. 4. Dodajemy wcześniej przygotowanym bulion warzywny. Gotujemy do miękkości warzyw, a następnie blendujemy zupę na gładki krem. 5. Na koniec dodajemy sok wyciśnięty z pomarańczy. W razie konieczności dodajemy sól i pieprz. Zupę możemy podawać z grzankami, z prażonymi pestkami dyni, z kleksem śmietany lub z mleczkiem kokosowym.