Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa-krem z łososiem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Bób umyj pod bieżącą wodą. Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój w kostkę. Wrzuć warzywa do garnka z klarownym bulionem (odlej 2 łyżki na później), dopraw solą oraz pieprzem i gotuj na małym ogniu do miękkości składników.
Pod koniec dorzuć posiekany koperek i zeszkloną na maśle cebulkę. Zmiksuj całość za pomocą blendera. Ponownie podgrzej przygotowany krem i dolej śmietankę roztrzepaną z małą ilością pozostawionego bulionu. Zupę wymieszaj i rozlej do miseczek. Każdą porcję udekoruj małym plasterkiem łososia.Źródło: Kurier TV