Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To chyba najtańsza i najszybsza zupa jaką gotuję i jest syta choć pozornie na taką nie wygląda.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 493
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 493
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Składniki
Mleko zmiksować wraz z kukurydzą i obranymi ząbkami czosnku. Na bulionie ugotować obrane ziemniaki i marchew pokrojone w mniejsze kawałki. Cebule obrać i pokroić w kostkę boczek również razem podsmażyć. Do bulionu z warzywami dodać kukurydze zmiksowaną z mlekiem, wymieszać gotować 5 minut. Dodać usmażoną cebulkę i boczek. Doprawić do smaku.Całą zupę zmiksować i zagotować. Przelać do talerzy.