Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zarazem słodki i lekko ostry.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32569
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 51
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 928
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 333
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32569
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 51
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 928
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 333
Składniki
1. Kukurydzę odsącz na sicie. 2. Na dno rondelka wlej oliwę i dodaj masło. 3. Gdy tłuszcz się rozgrzeje wrzuć cebulę, czosnek oraz chili. 4. Smaż około 2-3 minuty. 5. Do warzyw dodaj kukurydzę, szafran, mleczko kokosowe i całość zalej bulionem. 6. Gotuj 10 minut na średnim ogniu. 7. Zupę zblenduj, dopraw solą i pieprzem. 8. Przetrzyj przez sito, aby była kremowa. 9. Jeśli jest za gęsta, dodaj więcej bulionu. 10. Podawaj posypaną płatkami chili. 11. Smacznego.