Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem z kukurydzy"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 785
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 166
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 610
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 785
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 166
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 90
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 610
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Przepis przysłała Paulina Jagocka z Kielc
Ziemniaki i marchewkę obierz, umyj. Zalej w rondlu bulionem, ugotuj do miękkości. Kukurydzę osącz, czosnek obierz, zmiksuj z mlekiem. Wlej do bulionu, wymieszaj, gotuj jeszcze 5 minut.
Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Boczek pokrój w kosteczkę, pod- smaż na patelni. Dodaj cebulę, zeszklij. Dodaj do zupy, wymieszaj, przypraw. Zmiksuj, zagotuj.
Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie