Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 27
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 105
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 101
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 27
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 105
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 101
Składniki
Por myjemy i kroimy w piórka a następnie podsmażamy na łyżce masła do momentu aż się zeszkli. Dodajemy do niego odsączoną kukurydzę i razem smażymy około 5minut. Przekładamy to do wyższego naczynia zalewamy bulionem ( tu panuje pełna dowolność gdyż można ugotować sobie wcześniej np: na jednym kurzym skrzydełku z dodatkiem marchewki i selera doprawić wegetą lub mając rosół który nam został z niedzieli lub też żeby było szybciej zrobić go z kostki bulionowej )i blendujemy. Ja dodałam jeszcze marchewkę gdyż bulion gotowałam właśnie na skrzydełku:-)) Doprawiamy pieprzem. Podajemy z bagietką posmarowaną masełkiem czosnkowym