Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, wyrazista, ale lekka zupa. Wspaniala na jesienne chlody, ale takze na lato, jako ze mozna ja takze podawac na zimno.
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 917
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 60
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 69
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 917
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 60
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 69
Składniki
Cebule, pora i czosnek siekamy (nie musi byc bardzo regularnie, bo i tak na koncu wszystko zmiksujemy) i podsmazamy na wolnym ogniu na masle zmieszanym z oliwa. Kiedy wszystko lekko sie zeszkli, dodajemy pokrojone w kostke ziemniaki i podsmazamy jeszcze przez kilka minut. Dolewamy goracy bulion lub wode, wsypujemy posiekany koperek i gotujemy do miekkosci ziemniakow.
Kiedy wszystkie skladniki sa juz miekkie, dodajemy kubek jogurtu greckiego lub kwasnej, gestej smietany, doprawiamy do smaku sola i pieprzem (ja lubie tez dodac troche "Kucharka") i miksujemy do uzyskania aksamitnego kremu. Podajemy z jajkiem na twardo. serem lub grzankami. Osobiscie lubie bardzo gorace zupy, ale ta smakuje mi lekko przestudzona, a nawet na zimno. Zycze smacznego.