Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobra i zdrowa taka właśnie jest zupa! A do tego obłędnie pyszna jest zupa krem z kalarepy!
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 340
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 121
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 340
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 121
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wlej około łyżki oliwy i dodaj łyżkę masła, zamieszaj. Dodaj poszatkowaną cebulę i czosnek pokrojony w plasterki.
Chwilę przesmaż i dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i kalarepy. Smaż, mieszając około 5 minut. Posól do smaku i posyp płatkami chili według preferencji. Jeśli krem ma być delikatny pomiń chili.
Wszystko z patelni przełóż do garnka i zalej bulionem.
Zagotuj i gotuj do miękkości warzyw. Dla szybszego rezultatu, zakryj garnek pokrywką.
Kiedy warzywa będą już gotowe, zmiksuj na gładki krem. Tak przygotowaną zupę, serwuj w miseczkach w towarzystwie płatków migdałów, z odrobiną płatków chili.