Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto moja propozycja na zagospodarowanie wydrążonych środków kalarepek. Nie chodzi tutaj o samą oszczędność czy tzw. ekologię. Bardziej o samą myśl wyrzucania do kosza dobrego jedzenia, podczas gdy mnóstwo ludzi głoduje, bądź umiera z powodu niedożywienia. Wystarczy chwila refleksji i spojrzenie do przodu. Nie wiemy co nas w życiu może czekać. Do produktów należy podchodzić z szacunkiem i racjonalnym myśleniem. Od dawna tak robię, więc zachęcam i Was. A jeśli przypadkiem zostanie wam czegoś w nadmiarze, to proszę, poszukajcie 'jadłodzielni' i tam zostawcie. Bo głód panuje nie tylko w krajach "trzeciego świata". Czasami możemy tego nie zauważyć, a "ON" jest tuż obok. Poniżej, skromna lista składników i krótki opis przygotowania. Smacznego!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Obrane kalarepki (lub jak u mnie środki z kalarepek) oraz ziemniak (również obrany), kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek siekamy. Składniki przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy 10 min. od momentu zawrzenia. Studzimy, miksujemy na gładko. Podgrzewamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem i grzankami.