Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i łatwa w przygotowaniu zupa krem, która zasmakuje całej rodzinie :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Składniki
Przygotowujemy 1 litr wywaru drobiowego i dodajemy do niego pokrojone warzywa: marchewkę, seler, por i natkę pietruszki. Gotujemy przez chwilę i po około 12 minutach wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz różyczki kalafiora. Wszystko gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie.
Następnie miksujemy wszystko, dodajemy łyżkę jogurtu lub śmietany, a tak powstały krem jeszcze raz zagotowujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Zupę podajemy z ulubionymi dodatkami np. zieleniną, groszkiem ptysiowym, grzankami, żółtym serem lub wędliną. Ja podałam ją z pokrojoną w kostkę szynką i koperkiem. Życzę smacznego!