Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie delikatnego kalafiora z aksamitnym serem. Aromatu dodała posiekana natka pietruszki. Całość jest delikatna w smaku, jednak bardzo pożywna i rozgrzewająca w zimowe dni.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1811
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1811
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Posiekaną cebulę szklimy na maśle, dodajemy mąkę i smażymy jeszcze 1 min. Do cebuli wlewamy, powoli i cały czas mieszając, gorący bulion. Do bulionu wrzucamy różyczki kalafiora i gotujemy je przez 20 min. Lekko studzimy i miksujemy całość na gładko. Zupę ponownie wstawiamy na płomień, dodajemy starty ser i gotujemy do momentu rozpuszczenia. Zupę doprawiamy do smaku pieprzem. Podajemy z groszkiem ptysiowym i posiekaną natką.