Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem z gruszką i imbirem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2104
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 957
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20970
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2104
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 957
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20970
Składniki
Na mocno rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę.
Ziemniaki i selera obierz, umyj, a następnie pokrój w kostkę. Kalafiora wyszoruj, podziel na różyczki, a imbir (ok. 2 cm) zetrzyj na tarce.
Wszystkie przygotowane warzywa wrzuć do wrzącej wody z dodatkiem kostki rosołowej. Gotuj do miękkości (około 20-30 minut).
Na koniec dołóż wyszorowane gruszki ze skórką (z wyciętymi gniazdami nasiennymi). Dodaj sól, pieprz i cynamon, po czym zmiksuj zupę ze śmietaną.
Gotowy krem udekoruj według uznania, np. wisienką kandyzowaną.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax