Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa krem z dyni zapiekana z boczkiem"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 367
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 104
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 78
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 367
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 104
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 107
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Cebulę posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę. Marchewkę i pietruszkę obierz, umyj i pokrój. Dynię obierz, oczyść z nasion i również pokrój.
W garnku na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj dynię, marchewkę i pietruszkę. Smaż 3-4 minuty i zalej wywarem. Gotuj, aż warzywa zmiękną.
Przestudź zupę i zmiksuj. Zagotuj ją jeszcze raz. Dodaj śmietanę wymieszaną z mąką. Dopraw imbirem. Posyp prażonymi pestkami dyni.Źródło: Takie jest życie