Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i rozgrzewająca zupa. Idealna w okresie jesienno-zimowym.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 83
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 20
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 15
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 83
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 20
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 15
Składniki
1. Dynię rozetnij na górze „zdejmując jej czapkę”. Usuń pestki i „włosy” ze środka. Dynię natrzyj oliwą z oliwek, posyp solą, pieprzem i papryką ostrą. Tak przygotowaną dynię wstaw do nagrzanego wcześniej do 200 stopni C piekarnika i piecz przez 30 minut. 2. Po upieczeniu odstaw dynię do ostygnięcia. Gdy dynia lekko ostygnie obierz ją ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki. 3. Bulion lub wywar warzywny zagotuj i dodaj do niego kawałki dyni. Wszystko razem zmiksuj na gładką masę. Szynkę dojrzewającą pokrój na mniejsze kawałki i usmaż na chipsy. 4. Zupę podawaj z chipsami z szynki szwarcwaldzkiej, podprażonymi pestkami dyni. Całość skrop kilkoma kroplami sosu sojowego.