Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Postanowiliśmy połączyć nasze ulubione pory roku. Jedną, gdzie wszystko budzi się do życia, drugą…mega kolorową <3
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 49
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 232
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 783
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 49
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 232
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 783
Składniki
Dynię dzielimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne, miąższ nacinamy w „kratkę”. Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, kładziemy po gałązce rozmarynu, polewamy oliwą. Pieczemy 30 min. w 190°C. Studzimy, oddzielamy miąższ od skóry. Żur mieszamy z bulionem, miąższem z dyni, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i blendujemy na gładko. Gotujemy na średnim ogniu, do uzyskania ulubionej gęstości. Plastry bekonu smażymy na rumiano z obu stron na suchej patelni. Bekon odstawiamy, tłuszcz dodajemy do zupy, dokładnie mieszamy. Zupę do smaku doprowadzamy, majerankiem, solą i pieprzem. Bagietkę kroimy na kromki, umieszczamy na blaszce, polewamy oliwą, posypujemy startym, żółtym serem. Zapiekamy w 200°C przez 10 min.